Online Rádió világa – Szolgáltatók háborúja

Az Online Rádiók világában nem csak a különböző rádiók csatáznak az előkelőbb pozícióért, hanem azok a szolgáltatók is, akik ezeknek a Online Rádióknak a streamer szolgáltatást biztosítják.

Csaták kezdete

Gombamód szaporodó Online Rádiók akaratlanul is hozták magukkal azokat a megoldásokat, amiket törvényszerűen elkezdtek alkalmazni a streamer szolgáltatók. Természetesen itt nem mindenkiről esik szó, mert voltak tisztességesek is, de pont ők voltak azok, akik áldozatul estek azoknak a támadásoknak, amiket olyan szolgáltatók alkalmaztak, akik előszeretettel nyúltak a dark side-hoz.

Finomabb megoldások

Alap megoldások valóban még a finomabbak voltak, de így is már a gerinctelenség kategóriájába estek. Lássuk csak!

Átcsábítás

Finomabb megoldásként egyesével felkeresték a másik szolgáltatónál működő Online Rádiót és különböző aljas szöveggel meggyőzték, hogy miért is jobb az „Én” szolgáltatásom annál, ahol most vagy. Ez vagy sikerült vagy nem.

Keményebb megoldások

Streamelés akadályozása

Itt már keményebb eszközökhöz nyúltak a szolgáltatók. Syserr élharcosa volt ezeknek a megoldásoknak és az Unreal Hosting. Természetesen ehhez már kellett egy magasabb szintű Linux ismeret, hiszen ez már a hacker státuszt pedzegette.
A kiszemelt  Online Rádió streamelése lett ilyenkor a célpont. Egyszerűen csak annyit tett, hogy az adott Online Rádió hallgatói kapacitását telítette generált hallgatói számokkal, ezzel az a bizonyos slot betelt, így nem tudott az adott Online Rádió több hallgatót fogadni, az új hallgatók nem tudtak csatlakozni a szerverhez, a streamelés akadozott, leállt, ezzel az a kevés hallgató is „leszakadt a szerverről”, a műsorvezető nem tudott felcsatlakozni a saját szerverére.

Bármi áron tönkre tenni

Stream szerverek támadása

Emeljük a szintet! Szintén Syserr! Tudomásom van róla, hogy Syserr mennyi konkurenciát tett tönkre az aljas megoldásaival. Amikor nem ment a sima átcsábítás, jöttek a precízebb megoldások. Szerverek terhelések, adat törlések. Nem válogatott az eszközök között annak érdekében, hogy domináns streamer szolgáltató legyen. Természetesen a végeredmény az lett, hogy a rendszeres támadás alatt lévő szolgáltatóktól eljöttek a kuncsaftok, így az bezárhatta a kaput. Természetesen mindig ott volt Syserr, aki szívélyesen felajánlotta a saját stabil szolgáltatásait. Az Unreal Hosting Magyarország vezető streamer szolgáltatója lett, most már tudjuk, hogy miért is.

Mindenkinek meg van a párja

Azt szoktuk mondani, hogy mindenki beleszalad egyszer a párjába, akitől megkaphatja azt a bizonyos „nagy” pofont.
Nos Syserr is megtalálta a párját a wrx.hu  rendszergazdájának személyében. Első időkben elég eredményesen akadályozta a wrx működését, de párjára talált. Azokban az időkben a Laza Rádió Online is Syserrnél működött, mint előző szösszeneteimben ezt már megemlítettem. Sőt annyira, hogy viszonteladói státuszban is dolgoztunk. (Erre majd később kitérek még!). Egyre többet volt gond a Laza Rádió Online streamjeivel, és az Unreal Hosting szolgáltatásaival. Egyre több támadás érte a Laza Rádió és a Virtualisan.net szervereit.  Igen, ezen a név alatt voltunk viszonteladói Syserrnek. Nagyon nem húzom a történést, évekig ment a harc a két szolgáltató között, de természetesen mindez úgy volt tálalva, hogy a wrx.hu a szar, szemét, hacker, mert ők támadnak minket folyamatosan.  Sajnos Mi ezt el is hittük mindaddig, amíg egyszer csak a virtualisan.net összes szervere, otthoni gépei le nem lettek foglalva, ezzel tönkre vágva egy megélhetést biztosító vállalkozást.

Itt indul el a felismerés, hogy kivel is dolgoztunk együtt, eddig.

Hasonló tartalmak